Zupa grzybowa z maślaków

Zupy
09.10.2019 18:35
Zupa grzybowa z maślaków

Składniki:500 g oczyszczonych i obranych maślaków 1 szyja z indyka 6 ziemniaków 2 marchewki 2 pietruszki 1/2 selera 1 cebula 3 ząbki czosnku kawałek pora 200 ml śmietanki 30% 2 łyżki oleju roślinnego 1 Gdy ziemniaki będą miękkie zaprawiamy zupę śmietanką - w osobnej miseczce dodajemy do niej łyżkę wazową gorącej zupy, mieszamy i wlewamy z powrotem do całości. łyżka suszonego lubczyku 1 łyżeczka ziaren czarnego pieprzu 1 łyżeczka ziaren ziela angielskiego 2 listki laurowe sól Ziemniaki obieramy, myjemy, kroimy w średnią kostkę i wrzucamy do wywaru razem z usmażonymi grzybami. Maślaki oraz czosnek kroimy w plasterki, cebulę kroimy w drobną kostkę. Odłowioną wcześniej marchew kroimy w kostkę i dodajemy do całości.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://qchniapoprostu.blogspot.com/2019/10/zupa-grzybowa-z-maslakow.html