Zupa z botwinką i kalafiorem

Malgorzata
Zupy
08.05.2019 10:05
Zupa z botwinką i kalafiorem

English version Young beet and cauliflower soup (4-5 servings) Ingredients: 2 bunches of young beets, washed, beetroot and stalks cut in sticks, leaves chopped 1 carrot, peeled and diced 1 parsnip, peeled and diced 5-6 young potatoes, scrubbed and diced 1 small or 1/2 medium cauliflower, cut into florets 1/2 onion, diced 5 cups chicken or vegetable stock 1/2 cup double cream salt, pepper, sugar and apple cider vinegar or lemon juice to taste Preparation: Heat medium pan with tablespoon of oil over medium heat, add onion and cook until lightly browned. Składniki: 2 pęczki botwinki, umyte, buraczki i łodygi pokrojone w słupki, listki posiekane 1 marchewka, obrana i pokrojona w kostkę 1 pietruszka, obrana i pokrojona w kostkę 5-6 młodych ziemniaków, wyszorowanych i pokrojonych w kostkę 1 mały lub 1/2 większego kalafiora, podzielonego na różyczki 1/2 cebuli, pokrojonej w kostkę 5 szklanek bulionu drobiowego lub warzywnego 1/2 szklanki śmietanki 36% sól, pieprz, cukier i ocet jabłkowy lub sok z cytryny do smaku ziele angielskie listek laurowy Przygotowanie klasyczne: Przygotowanie (TC): Do misy TC wyposażonej w mieszadło włóż cebulę, marchewkę, pietruszkę, ziemniaki, buraczki i łodyżki botwinki i uruchom program P1 slow cook na 5 minut, następnie wlej bulion, uruchom program P2 slow cook na 15-20 min. Add the stock, carrot, parsley, potatoes, beetroot with stems and launch the P2 slow cook program for 15-20 min. After the beep add young beet leaves and cauliflower and launch P2 slow cook for 15 minutes. Cook for 2-3 minutes and serve! Preparation (TC): Add onion and tbs of oil to the bowl of TC fitted with stirrer and launch Slow Cook P1 program for 5 minutes. Next add double cream, season with salt, pepper, sugar and vinegar to taste and launch P2 slow cook for 3 minutes and serve! Enjoy! Następnie dodaj śmietankę, dopraw solą, pieprzem, cukrem i octem do smaku i ponownie ustaw P2 slow cook na 3 minuty. Po sygnale dodaj liście botwinki i kalafior i ponownie włącz P2 slow cook na 15 minut. Bring to the boil and cook for 10 minutes, next add cauliflower and cook for 15 or until the potatoes are almost soft. W końcu doczekałam się i udało mi się kupić pierwszą w tym roku piękną i dorodną botwinkę;) Więc wiadomo, na pierwszy ogień postanowiłam przygotować moją ukochaną zupę botwinkową.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://karmelowy.pl/zupa-z-botwinka-i-kalafiorem-young-beet-and-cauliflower-soup/