ZUPA Z KLOPSIKAMI, KASZĄ JĘCZMIENNĄ I PIECZARKAMI

Zupy
04.04.2019 7:30
ZUPA Z KLOPSIKAMI, KASZĄ JĘCZMIENNĄ I PIECZARKAMI

Piramida żywienia w jednym garnku. 5.0 from 1 reviews Zupa z klopsikami, kaszą jęczmienną i pieczarkami Drukuj Prep time 25 min Cook time 30 min Total time 55 min Pożywna zupa z mięsnymi klopsikami, kaszą i pieczarkami- cały obiad w jednym daniu Author: www.cookingforemily.pl ½ szklanki kaszy jęczmiennej 200 ml passaty pomidorowej pół pęczka natki pietruszki sól, pieprz klopsiki; 500 g mięsa mielonego z indyka 4 łyżki bułki tartej 4 łyżki tartego parmezanu pół pęczka posiekanej natki pietruszki 1 jajko sól,pieprz Instructions Pory i czosnek posiekać. Teraz też czasem miksuję ale najbardziej jednak lubię zupy w których się dużo dzieje, w których łączą się smaki i struktury i można trafić na różne fajne kąski. Serves: 5 Ingredients 3 łyżki oliwy 2 pory 3 ząbki czosnku ok 10 pieczarek średniej wielkości 150 ml wina białego wytrawnego 2 litry wywaru (warzywny albo mięsny) Klopsiki usmażyć na oliwie, albo upiec ok 15 minut w piekarniku. W garnku rozgrzać oliwę, dodać czosnek i pory - przesmażyć ok 10 minut. W misce dokładnie wymieszać wszystkie składniki na ręką na jednolitą masę. Dziś na stole zupa z pieczarkami, porem, kaszą jęczmienną i mięsnymi klopsikami. Idea zmiksowania wszystkiego na gładką masę wydawała mi się taka inna i nowoczesna. I to właśnie lubię w zupach – można śmiało eksperymentować bo one wiele wybaczają. Gotować całość ok 20 minut aż kasz będzie miękka.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://cookingforemily.pl/2015/02/zupa-z-klopsikami-kasza-jeczmienna-pieczarkami/