HITY NIEDZIELNEGO KUCHARZA: GORĄCE ZUPY NA JESIENNE CHLODY

Agnieszka
Zupy
19.10.2018 7:33
HITY NIEDZIELNEGO KUCHARZA: GORĄCE ZUPY NA JESIENNE CHLODY

Krem z ziemniaków, prowansalska pomidorowa, błyskawiczna, domowa zupka chińska, zupa z soczewicy, krem z pieczonej papryki i cieciorki i pyszna włoska zupa z czerstwego chleba, ramen, pieczarkowa z mlekiem kokosowym – trzynaście rozgrzewających, aromatycznych i pysznych zup! Czytaj dalej Pyszna i bardzo zdrowa zupa z pulpetami z mielonego kurczaka i niepalonej kaszy gryczanej z kładzionymi kluskami na warzywnym bulionie. Kiedy wiatr z mgły i babiego lata tka pled podszyty jesiennym chłodem, przymrozek szroni ziemię pasmami siwizny, a słońce, o ile w ogóle się pojawia, wstaje późno i niechętnie, jak ktoś po piątkowej imprezie wtedy nic tak nie poprawia nastroju jak micha witamin w płynie:) Czytaj dalej Toskańska zupa z pulpetami z indyka i kaszy może spokojnie wystarczyć za cały obiad, bo jest tak sycąca, że drugiego dania nie potrzebujesz już robić. Czytaj dalej Warzywna zupa ramen z zoodlami, czyli makaronem z cukinii to bardzo aromatyczna i rozgrzewająca zupa. Czytaj dalej Aromatyczna, zdrowa, bardzo łatwa do robienia i tania orientalna zupa z soczewicy w wersji polecanej przez kulinarną gwiazdę TV – Nigelę Lawson. Niezastąpiona w chłodne dni i następnego dnia po ostrej imprezie:) Czytaj dalej BŁYSKAWICZNA TAJSKA ZUPA TOM YUM Chińska zupka domowego wyrobu, bez gotowania, gotowa w 15 minut. Czytaj dalej Bardzo delikatna zupa krem z pieczonej papryki, pomidorów i mleka kokosowego. Czytaj dalej Ribollita jest prosta jak zupa z gwoździa. Zupa krem z kalafiora i soczewicy wygląda jak pomidorowa, ale smakuje wyjątkowo. Zrobisz ją z kilku składników, które na pewno masz w kuchni. Adam: Mamo, nie chcę zupy, na listy, chcę z mamą porozmawiać. Zupa grzybowa z boczniaków i pieczarek to danie sycące, pachnące i niesamowicie smaczne. Czytaj dalej Soljanka – słona, kwaśna, zawiesista, bogata w smaki i bardzo sycącą. My proponujemy Wam dzisiaj zestaw sześciu zup, w tym oczywiście przepis na pomidorową, choć robioną nieco inaczej niż klasyczna pomidorowa. Te trzy składniki połączone z trzema przyprawami wystarczą, by zabrać Was do kulinarnego nieba. Zupa pieczarkowa inaczej, bo zabielana jest mlekiem kokosowym, które nadaje kremowi niesamowity, delikatny i aksamitny smak. A wszystko zrobione z trzech składników i kilku przypraw. Pamiętacie ten dialog z Dnia świra? Każda łyżka tej zupy to dawka zaklętego w pomidorowym kremie lata i słońca.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://niedzielnykucharz.pl/hity-niedzielnego-kucharza-gorace-zupy-na-jesienne-chlody/