Zupa warzywna z pierożkami tortellini

Zupy
12.10.2018 23:42
Zupa warzywna z pierożkami tortellini

Składniki na zupę: 1 duża marchewka 1 mała pietruszka biała część pora kawałeczek selera 1 puszka pomidorów (400g) 2-3 ząbki czosnku 250 g tortellini ser ricotta ze szpinakiem 1 litr bulionu warzywnego natka pietruszki sól, pieprz Sposób przygotowania: Do garnka z wrzątkiem wkładamy składniki na bulion i gotujemy do miękkości. W przepisie podany był makaron tortellini serowy, a ja kupiłam akurat ricottę ze szpinakiem i takiego użyłam – wyszło przesmacznie 🙂 TU znajduje się przepis oryginalny, ja podaję tak jak sama przygotowałam. Składniki: Bulion: 2-3 duże marchewki 1/2 selera 1-2 pietruszki kawałek pora 2-3 liście laurowe 4-5 ziaren ziela angielskiego pieprz i sól do smaku I choć dodanie do zupy tortellini chodziło mi po głowie, bo raz taką jadłam to akurat tą zupę nie ja wymyśliłam 🙂 przepis pochodzi z bloga pełnego inspiracji i przepięknych zdjęć, którego prowadzi Ilka. Wpadł mi w oko szczególnie za to, że do tej pory do zupy nie dodawałam przesmażonych wcześniej warzyw – a to dobra metoda, bo zupa zyskuje na smaku. Zacznę od tego, że zupa jest pyszna, sycąca, szybka w przygotowaniu, pod warunkiem, że mamy już bulion warzywny, który można sobie ugotować np. poprzedniego wieczoru. Drugą opcją jest użycie kostki bulionowej, ale u mnie na przykład to nie wchodzi w grę (używam tak rzadko jak się tylko da!). Na koniec wrzucamy makaron tortellini i na małym ogniu gotujemy do miękkości – około 10-13 minut.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kolorowyprzepisownik.pl/2015/11/zupa-jarzynowa-z-tortellini/