Idealna zupa pomidorowa

Bogumiła
Zupy
24.05.2018 12:28
Idealna zupa pomidorowa

Krok 2: W miseczce wymieszaj śmietankę z żółtkiem, dolej kilka łyżek gorącej zupy aby śmietanka się zahartowała i nie zważyła się po wlaniu do garnka. Niewiele się o tym mówi ale wiele rodzin rozpadło się przez konflikt na tle dodatku do zupy pomidorowej 😉 A właśnie o dodatek śmietany z żółtkiem, który sprawia, że zupa jest delikatna i kremowa. Warto wypróbować nasz patent, zwłaszcza, że jest prosty i nie wymaga nie wiadomo jakich wysiłków. Wiadomo ważny jest wywar ale nie tylko, można powiedzieć, że kwestia smaku tkwi w szczegółach. Chociaż wiadomo, że ta zupa powstaje najczęściej z resztek rosołu, więc ciężko powiedzieć, która tak naprawdę powinna dzierżyć palmę pierwszeństwa. Składniki: 2 l wywaru drobiowego ( Przepis na idealny rosół 660 g przecieru pomidorowego 70 ml śmietanki 18% 1 żółtko sól, pieprz ew. cukier do smaku lub 1 ugotowana duża marchewka To właśnie matczyny patent sprawia, że jest to idealna zupa pomidorowa. Na głowę bije inne polewki, nic dziwnego nie znam nikogo, kto wzgardził by miską tej aromatycznej zupy. Każdy ma swoją opinię, jak powinna smakować idealna zupa pomidorowa i z jakim dodatkiem, powinna być podawana. Muszę się przyznać, że jeżeli chodzi o gotowanie to wszystkich podstaw, nauczył mnie Ojciec. Jest to wspaniały patent na dzieci, które nie koniecznie lubią warzywa. Miłośnicy tej zupy dzielą się oczywiście na dwie wrogie frakcje: makaroniarzy i ryżowców. Idealna zupa pomidorowa to taka, o której przepis pyta każdy kto kiedykolwiek jej spróbował. Tak właśnie jest z naszą pomidorówką, postanowiliśmy uchylić rąbka tajemnicy 😉 Sprawia to, że zupa jest gęstsza, słodsza i zdrowsza.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kuron.com.pl/idealna-zupa-pomidorowa/