Strogonow

Zupy
15.02.2018 18:42
Strogonow

Składniki: 1 kg wołowiny na gulasz 2 łyżki mąki pszennej 500 g przecieru pomidorowego 2 łyżki koncentratu pomidorowego 2 cebule 500 g pieczarek 2 czerwone papryki 6 ogórków kiszonych 4 łyżki śmietany 18% olej do smażenia olej do smażenia 3 łyżeczki słodkiej papryki w proszku 1/2 łyżeczki ostrej papryki w proszku 6 ziaren ziela angielskiego 2 listki laurowe 4 łyżeczki musztardy sarepskiej sól Na patelni po wcześniejszym smażeniu szklimy cebulę pokrojoną w drobną kostkę. Na patelni po wcześniejszym smażeniu szklimy cebulę pokrojoną w drobną kostkę. Na patelni rozgrzewamy olej i obsmażamy ze wszystkich stron na złoty kolor. Na patelni rozgrzewamy olej i obsmażamy ze wszystkich stron na złoty kolor. Po tym czasie kroimy paprykę w paski, ogórki w plastry. Po tym czasie kroimy paprykę w paski, ogórki w plastry. W oddzielnej miseczce mieszamy śmietanę z łyżką wazową wywaru a następnie przelewamy do całości. W oddzielnej miseczce mieszamy śmietanę z łyżką wazową wywaru a następnie przelewamy do całości. Dodajemy przecier oraz koncentrat pomidorowy, listki laurowe, ziele angielskie oraz sól. Dodajemy przecier oraz koncentrat pomidorowy, listki laurowe, ziele angielskie oraz sól. Sposób wykonania: Mięso kroimy na drobne paski i obtaczamy w mące.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://qchniapoprostu.blogspot.com/2017/11/strogonow.html