Parówki w cieście francuskim

Beata
Zapiekanki
27.06.2017 0:11
Parówki w cieście francuskim

Składniki 2 ciasta francuskie 10 cienkich parówek 1 żółtko sos 3 łyżki ketchupu łagodnego 1 łyżka oleju 1 przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku sól pieprz bazylia oregano Wszystkie składniki połączyć i dokładnie wymieszać. Drugi płat ciasta rozłożyć na płasko i wzdłuż pokroić na równe paski, ale od góry nie nacinać do końca. 1 płat ciasta rozłożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i posmarować całość sosem. Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni C do momentu aż ciasto będzie rumiane.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://smakiuczucie.blogspot.com/2017/06/parowki-w-ciescie-francuskim.html

smak i uczucie

Beata