Schab po góralsku

Beata
Zapiekanki
16.04.2016 0:09
Schab po góralsku

Składniki 1 kg kapusty kiszonej 700 g schabu bez kości 250 ml śmietany 18% 2 łyżki mąki 2 łyżki masła klarowanego sól pieprz Kapustę kiszoną włożyć do garnka, wlać dwie szklanki wody i gotować około 20 minut. Każdy kotlet oprószyć z dwóch stron solą i pieprzem, a następnie usmażyć na rozgrzanym maśle na lekko rumiany kolor. Połowę kapusty wyłożyć na dno naczynia, a na to usmażone mięso i ponownie resztę kapusty. Schab pociąć na kotlety o grubości 1 cm i rozbić i delikatnie rozbić do grubości około 0,5 cm. Śmietanę wymieszać dokładnie z mąką i rozsmarować na wierzchu kapusty. Tutaj znajdziecie przepis na schab zapiekany z ajvarem .

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://smakiuczucie.blogspot.com/2016/04/schab-po-goralsku.html