Ryż zapiekany z warzywami

Beata
Zapiekanki
19.03.2016 0:37
Ryż zapiekany z warzywami

Składniki 300 g ugotowanego ryżu 1 puszka kukurydzy 1 mieszanka warzywna (dałam mrożoną) 500 g tomatery 200 g śmietany 1 mała cukinia 1 marchewka sól pieprz Marchewkę pokroić w większe kawałki i ugotować wraz z mrożoną mieszanką warzywną w lekko osolonej wodzie. Śmietanę wymieszać z tomaterą, doprawić solą i pieprzem i wlać na wierzch zapiekanki, Na wierzch ułożyć plastry cukinii i kawałki marchewki. Piec w piekarniku w 180 stopniach C około 40 minut pod przykryciem. Czasami coś ugotuję, ale albo zdjęcie mi się nie uda, albo nie zdążę zrobić.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://smakiuczucie.blogspot.com/2016/03/ryz-zapiekany-z-warzywami.html