Wielkanocny pasztet jajeczny z pieczarkami i jaglanką

Diana
Wielkanoc
04.04.2017 10:54
Wielkanocny pasztet jajeczny z pieczarkami i jaglanką

Po ekologiczną kasze jaglaną, a także wiele cennych zdrowych produktów zapraszam do sklepu https://www.e-superfood.pl/ - Dodatkowo, dla czytelników bloga, z kuponem o treści zdrowo rabat w wysokości 5% ! - 6 jajek ugotowanych na twardo - 1 surowe jajko - 3 łyżki ricotty lub serka kremowego - 3 łyżki oleju ryżowego lub innego o łagodnym smaku - 250 g pieczarek pokrojonych w kostkę i uduszonych na 1 łyżce oleju - 1/2 szklanki startego twardego sera (typu cheddar np.) Ale wielkanocne zdrowe potrawy już od jakiegoś czasu regularnie goszczą w moim domu, będę Wam więc podsyłać przepisy na zdrowe smakołyki do wykorzystania podczas najbliższych świąt. Skoro symbolem wielkanocnym jest jajko, zacznę od jajecznego pasztetu w dwóch wersjach: z twardym serem lub z pieczarkami. Masę wykładamy do wyłożonej papierem foremki-keksówki (chyba że używacie silikonowej, to nie trzeba jej niczym wykładać ani smarować i pieczemy w 180 stopniach ok. 40 minut.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://zdrowozakrecona.blogspot.com/2017/04/wielkanocny-pasztet-jajeczny-z.html