Mazurek kajmakowy

Agata
Wielkanoc
22.03.2016 12:34
Mazurek kajmakowy

Swego czasu robiłam swój własny kajmak, odparowując prze kilka godzin mleko wymieszane z cukrem, ale kiedy odkryłam wersję dla leniuchów, czyli gotowanie skondensowanego mleka w puszce, porzuciłam tę metodę. Swego czasu robiłam swój własny kajmak, odparowując prze kilka godzin mleko wymieszane z cukrem, ale kiedy odkryłam wersję dla leniuchów, czyli gotowanie skondensowanego mleka w puszce, porzuciłam tę metodę. Puszkę z mlekiem gotujemy przez 2 godziny w dużym garnku z wodą ( trzeba pilnować, żeby puszka była cały czas pod wodą). Wielkanoc bez mazurka, to jak las bez drzew, mawiała moja babcia. Dla mnie mazurkiem bez którego nie ma świąt, to mazurek kajmakowy. Wielkanoc bez mazurka, to jak las bez drzew, mawiała moja babcia.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.kulinarneprzygodygatity.pl/2014/04/mazurek-kajmakowy.html