Mazurek czekoladowy

Beata
Wielkanoc
08.03.2016 0:03
Mazurek czekoladowy

Ciasto 250 g mąki 125 g masła 125 g śmietany 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki cukru pudru Polewa 200 g śmietany kremówki 100 g czekolady mlecznej lub gorzkiej Dekoracja posypka płatki migdałów Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia ułożyć ciasto i piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni C do momentu aż ciasto będzie rumiane. Mąkę przesiać na stolnicę dodać posiekane zimne masło, proszek do pieczenia, cukier puder i śmietanę. Zawinąć w folię i schłodzić w lodówce około 1 godziny. Wszystko szybko zagnieść na gładkie ciasto. Po tym czasie rozwałkować ciasto i wyciąć kształt jajka.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://smakiuczucie.blogspot.com/2016/03/mazurek-czekoladowy.html