BABKA MARCHEWKOWA Z KARMELEM

Magdalena
Wielkanoc
09.04.2020 1:23
BABKA MARCHEWKOWA Z KARMELEM

Składniki: Ciasto: - 1 i 1/2 szklanki mąki pszennej - 3 jajka - 1/2 szklanki cukru - 1 i 1/2 szklanki drobno startej marchewki - 3/4 szklanki oleju - 2 łyżeczki przyprawy korzennej - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 1 łyżeczka sody oczyszczonej - szczypta soli Karmel: - 3 łyżki cukru - 1 łyżka wody - 5 łyżek śmietanki 30% - 1 łyżka masła Przepis na ciasto marchewkowe jest bardzo szybki oraz prosty w przygotowaniu i nigdy nie zawodzi. Przepis na ciasto marchewkowe jest bardzo szybki oraz prosty w przygotowaniu i nigdy nie zawodzi. Następnie dodajemy 2-3 łyżki śmietany i cały czas mieszamy przez następną 1 min. znane i lubiane ciasto marchewkowe w formie babki, z domowym karmelem oraz płatkami migdałowymi. Gdy cukier już się cały rozpuści i będzie brązowy dodajemy wodę i energicznie mieszamy przez około 1 min. Przepis jest bardzo prosty i tani, a otrzymujemy pyszny karmel bez konserwantów i sztucznych dodatków. Przepis jest bardzo prosty i tani, a otrzymujemy pyszny karmel bez konserwantów i sztucznych dodatków. W misce łączymy mąkę przesianą przez sito, przyprawę korzenną, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną oraz sól. Całość dopełnia pyszny, domowy karmel oraz płatki migdałowe, dzięki temu ma ona oryginalny charakter. Jajka ubijamy z cukrem za pomocą miksera na gładką, puszystą masę. Dodatkowo: - płatki migdałowe Wykonanie: Ciasto:Marchewkę obieramy, myjemy i ścieramy na tarce o małych oczkach.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.kuchniamagdaleny.pl/2019/04/babka-marchewkowa-z-karmelem.html