Babka majonezowa

Ewa
Wielkanoc
04.04.2020 8:31
Babka majonezowa

Nie do końca byłam do niej przekonana, ale tyle osób ją chwaliło, że po prostu musiałam sprawdzić o co tyle szumu 😉 I wiecie, setki ludzi nie mogą się mylić 🙂 Co lepsze, jej wykonanie jest bardzo proste i każdy kto radzi sobie z przygotowaniem biszkoptu, również i z tą babką osiągnie sukces. Obroty miksera zmniejszamy do minimum i stopniowo (w 2-3 turach) dodajemy obie mąki przesiane razem z proszkiem do pieczenia. mąki ziemniaczanej - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 4 łyżki majonezu - 1 łyżka ekstraktu waniliowego Białka ubijamy na sztywną pianę. Zróbcie sobie taką babkę na Wielkanoc, a gwarantuję, że będziecie do tego przepisu wracać częściej i będzie to najchętniej wybierana przez Was babka świąteczna. Nawet w trakcie sesji, co chwilkę ktoś mi wchodził i odkrajał po kawałeczku 🙂 Babka majonezowa Babka majonezowa zdecydowanie jest w czołówce najlepszych babek, jakie jadłam. U mnie w domu rozchodzi się jak przysłowiowe ciepłe bułeczki. Pamiętam gdy kilka lat temu przygotowywałam ją po raz pierwszy. po prostu chcieliśmy znów jak najszybciej ją zjeść.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://smakinatalerzu.pl/2020/04/04/babka-majonezowa/