Pasztet z soczewicy

Zjem
Wielkanoc
15.04.2019 8:43
Pasztet z soczewicy

pestek słonecznika + wrzątek, 1/2 szkl. płatków owsianych, 2 listki laurowe, tłuszcz do smażenia, 2 cebule – poszatkowane, 1/2 pęczka posiekanej natki pietruszki, 2 zmiażdżone ząbki czosnku, 2 łyżki papryki – słodkiej lub wędzonej, 1 płaska łyżka majeranku, 1 łyżka soli Przygotowanie: Soczewicę ugotuj z listkami laurowymi, zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Pasztet z soczewicy – rady: W przepisie nie ma jajek, ale jeśli bardzo je lubisz, to możesz dodać 1 lub 2. Pasztet włóż do foremki o wymiarach ok 21×8 cm (moja jest sylikonowa, więc niczym jej nie smaruję) i piecz w 180ºC przez ok 50-60 minut – do suchego patyczka. Wystarczy, że poniżej podasz na jaki adres e-mail mam Ci go wysłać, a dostaniesz go od ręki 🙂 (Odwiedzono 4 743 razy, 1 wizyt dzisiaj) Pasztet z soczewicy – składniki: 1 szkl. marchewki – startej na tarce o grubych oczkach, 1/2 szkl. cukinii – posiekanej w kostkę, 1 szkl. Zobacz też: Wystarczy “kliknąć zdjęcie 🙂 Keks z warzywami – obłędny i wytrawnyhttps://www.zjem-cie.pl/wytrawny-keks-z-warzywami/ Więcej warzywnych przepisów? Jeśli pasztet będzie zbyt suchy możesz dodać do niego troszkę wody z gotowania soczewicy. Pasztet jest delikatnie kruchy, ale nie przeszkadza to w jego krojeniu, czy jedzeniu.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.zjem-cie.pl/pasztet-z-soczewicy/