Jajka w sosie czosnkowo-ogórkowym

Magdalena
Wielkanoc
14.04.2019 11:40
Jajka w sosie czosnkowo-ogórkowym

W misce mieszamy majonez z jogurtem, startym na tarce (na drobnych oczkach) czosnkiem i pokrojonym w kosteczkę ogórkiem. Takie jajka możecie śmiało podać na przyjęciu lub na wielkanocny stół, a także jako śniadanie czy kolację. A jak wiadomo czy to w święta, czy to przed przyjęciem w lodówce zawsze jest sporo różnych potraw 😉 Jajka faszerowane pieczarkami (klik), - Jajka faszerowane tuńczykiem (klik), - Jajka faszerowane ćwikłą (klik). Składniki: - 4 jajka - 4 łyżki jogurtu naturalnego - 2 łyżki majonezu - 1 ogórek korniszony - 1 ząbek czosnku - świeżo mielony czarny pieprz i sól do smaku Przygotowanie: Szukając innych inspiracji na jajka polecam Wam również zajrzeć na te przepisy: - Jajka można podać od razu po przygotowaniu lub przechowywać w lodówce.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.slodkieokruszki.pl/jajka-w-sosie-czosnkowo-ogorkowym/