Jak zrobić domowy likier jajeczny? (przepis)

Magdalena
Wielkanoc
29.03.2019 22:59
Jak zrobić domowy likier jajeczny? (przepis)

W międzyczasie ucieramy resztę cukru z żółtkami na parze na puszystą masę (około 5-6 minut ubijania mikserem na najwyższych obrotach). Od ozdobnych, pięknych karafek (idealnych na prezent, bo cóż jest lepszego niż własnoręcznie wykonany upominek?), po butelki z kapslem, a nawet te do piwa. Więc jeśli lubicie przygotowywać domowe trunki, to na pewno warto zajrzeć na tą stronę. Teraz na szczęście można mieć wszystko dosłownie na klik. A jeśli będziecie robić, to pierwszy raz, to może mój przepis na domowy likier jajeczny przypadnie Wam do gustu? Masę należy następnie (najlepiej w wysokim naczyniu) miksować na najwyższych obrotach stopniowo wlewając rum. Najczęściej przygotowuje je na jakieś święta, urodziny lub w prezencie. Znajdziecie tam butelki dosłownie do każdego trunku i na każdą okazję. Składniki: 8 żółtek jaj 250 g cukru 1 laska wanilii 400 ml mleka 250 ml białego rumu Przygotowanie: Pamiętam czasy, jak biegałam po sklepach i szukałam czegoś odpowiedniego lub przeglądałam piwnicę w poszukiwaniu starych butek 😉 Całość przecedzamy przez sitko i pozostawiamy do ostudzenia (na około pół godziny).

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.slodkieokruszki.pl/jak-zrobic-domowy-likier-jajeczny-przepis/