Bułki czosnkowo-ziołowe

Śniadania
10.03.2017 13:04
Bułki czosnkowo-ziołowe

Składniki: 400 g mąki pszennej tortowej 1/2 łyżeczki cukru 1 łyżeczka soli 250 ml mleka 10 g świeżych drożdży 30 g roztopionego masła 1 jajko do wysmarowania bułek Masło czosnkowo-ziołowe: 60 g masła 2 ząbki czosnku 2 łyżeczki suszonych ziół prowansalskich 1 łyżeczka suszonego estragonu szczypta soli W razie jeśli wyrabiamy ręcznie, może okazać się że niezbędne jest dodanie mąki (ale dodawać tylko tyle aby udało się wyrobić ciasto, jak najmniej). Odczekać aż rozczyn lekko się spieni i wymieszać z przesianą mąką i roztopionym masłem. Mleko delikatnie podgrzać (powinno być lekko ciepłe) i wymieszać z drożdżami, solą i cukrem. Masło w temperaturze pokojowej wymieszać z wyciśniętymi ząbkami czosnku, solą i suszonymi ziołami.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.bullio.pl/bulki-czosnkowo-ziolowe/