CHLEB PSZENNY Z CHRUPIĄCĄ SKÓRKĄ

Ewelina
Śniadania
13.02.2017 12:24
CHLEB PSZENNY Z CHRUPIĄCĄ SKÓRKĄ

SKŁADNIKI NA 1 BOCHENEK (proponuję odrazu piec dwa :)) - 12 g świeżych drożdży - 1 łyżeczka cukru - 1 łyżeczka soli - 65 ml mleka - 150 ml wody - 350 g mąki SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Wszystkie podane wyżej składniki łączymy ze sobą i wyrabiamy. POMADA 50 ml wody niepełna łyżeczka mąki mała szczypta soli Wszystkie składniki gotujemy. Po tym czasie zmniejszamy temperaturę do 180 stopni i pieczemy ok 30 minut. Po tym czasie, z ciasta formujemy bochenek chleba, układamy go na wyłożonej papierem do pieczenia blaszcze. Wstawiamy do nagrzanego do 220 stopni piekarnika ( grzałki góra-dół) i pieczemy 10 minut. Wyczytałam o niej w jakiejś książce kucharskiej i nawet nie myślałam że to taka super sprawa.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://mojetorcikowo.blogspot.com/2017/02/chleb-pszenny-z-chrupiaca-skorka.html

mojetorcikowo

Ewelina