Czosnkowe rwańce

Anna
Śniadania
05.01.2016 15:58
Czosnkowe rwańce

- 2 1/2szklanki mąki pszennej - łyżeczka soli - łyżeczka cukru - 2 łyżeczki suszonych drożdży - 3/4 szklanki ciepłej wody - 3 łyżki masła + 4 -5 łyżek masła - 3-4 ząbki czosnku - sól,pieprz Czosnek obrać,przecisnąć przez praskę. Podzielić na 10 lub 12 placuszków,na każdy z nich kłaść po łyżeczce czosnkowego masła i formować z nich bułeczki. Utrzeć z 4-5 łyżkami masła na gładką masę,doprawić solą i pieprzem.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://jaworskaanna7.blogspot.com/2016/01/czosnkowe-rwance.html

Niespełnione zdolności kulinarne

Anna