Hummus z kukurydzą

Szara
Śniadania
01.09.2015 14:53
Hummus z kukurydzą

Polecam SKŁADNIKI (4 - 6 porcji): HUMMUS: - 2 kolby świeżej kukurydzy - 1 szklanka ugotowanej ciecierzycy (160 g) - 3 łyżki tahini - 3 łyżki soku z cytryny - 1 wyciśnięty ząbek czosnku - 1 płaska łyżeczka słodkiej wędzonej papryki - 1/6 łyżeczki cayenne - 1/3 łyżeczki różowej soli himalajskiej - 1/3 - 1/2 szklanki wody DO PODANIA: - 1 świeża, posiekana papryczka pepperoni - 2 łyżki posiekanej zielonej pietruszki lub kolendry - odrobina oliwy z oliwek extra virgin PRZYGOTOWANIE: Kukurydze myjemy, odcinamy ziarna od kolby i wrzucamy je do blendera, dodajemy pozostałe składniki i miksujemy wszystko na gładko. It is perfect for everyday sandwiches or as a dip for dipping crusty bread during a lazy weekend breakfast. INGREDIENTS (4-6 servings): HUMMUS: - 2 fresh corn cobs - 1 C cooked chickpeas (160 g) - 3 tbsp tahini - 3 tbsp lemon juice - 1 pressed clove of garlic - 1 flat tsp smoked paprika - 1/6 tsp cayenne - 1/3 tsp pink himalayan salt - 1/3 - 1/2 C water TOPPINGS: - 1 fresh, chopped pepperoni pepper - 2 tbsp chopped parsley or coriander After rich, crunchy soup, which I presented last week, its time for a delicious, thick and creamy hummus, which I am eating a lot recently. I use fresh corn in this recipe, I love it and dont see the need for cooking it here. Fresh corn is so sweet and creamy. Po treściwiej, chrupiącej zupie, którą prezentowałam w zeszłym tygodniu, przyszedł czas na pyszny, gęsty i kremowy hummus, którym się objadam bez opamiętania. - a little bit of extra virgin olive oil PREPARATION: Wash the corn cobs and cut off the corn kernels. Then transfer the hummus on to a platter, sprinkle with chopped pepperoni, parsley/cilantro and drizzle with a little bit of olive oil. Jest doskonały na codzienne kanapki lub jako dip do maczania chrupiącego pieczywa podczas leniwego weekendowego śniadania. Używam do niego świeżej kukurydzy, takiej prosto z kolby, uwielbiam taką i nie widzę tutaj potrzeby jej gotować. Następnie wykładamy hummus na półmisek, posypujemy posiekaną papryczką, pietruszką/kolendrą i skrapiamy delikatnie oliwą. Hummus robi się się w mig i równie szybko znika.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://foodpornveganstyle.blogspot.com/2015/09/hummus-z-kukurydza.html