Domowe bułeczki drożdżowe

Śniadania
23.06.2020 16:05
Domowe bułeczki drożdżowe

Już tak mam, że lubię wiedzieć co jem ;P Moje rogaliki drożdżowe upieczone są w najbardziej podstawowej wersji bez żadnych dodatków. Nie znalazłam jeszcze miejsca, które oferowałoby naprawdę dobrej jakości pieczywo, nie tylko w smaku ale i z dobrym składem. A jeśli gustujecie raczej w wytrawnych dodatkach to zachęcam do wypróbowania drożdżowych ślimaczków z oliwkami i serem feta z mojego bloga. Niestety prawdą jest, że takiego puszystego, lekkiego pieczywa nigdy nie uzyskamy z ciasta na bazie ciężkiej razowej mąki. Jeśli chodzą Wam po głowie słodkie, deserowe rogaliki, to po prostu włóżcie do każdego rogalika przed zawinięciem kawałek czekolady, albo łyżkę marmolady. Już sam zapach w trakcie pieczenia jest tak kuszący, że trudno doczekać się degustacji. I kiedy już trafia na nasz stół, to chcę żeby było to domowe, pyszne pieczywo, bez zbędnych dodatków i spulchniaczy.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://healthycreations.pl/2020/02/domowe-buleczki-drozdzowe/