Bezglutenowe gofry z ciecierzycy i cukinii z twarożkiem

Dorota
Śniadania
27.05.2020 17:29
Bezglutenowe gofry z ciecierzycy i cukinii z twarożkiem

Składniki (2 porcje – 4 gofry): 120 g tartej na tarce o drobnych oczkach cukinii 2 jajka 1 łyżka oleju 125 g mąki z ciecierzycy 1 łyżeczka proszku do pieczenia sól, pieprz Do podania: twarożek albo serek wiejski (w wersji bez laktozy wybierz taki) pomidory lub pomidorki koktajlowe rzodkiewka szczypiorek pieprz, sól Przygotowanie: Wszystkie składniki na gofry mieszamy i smażymy w gofrownicy około 8 minut. Wytrawne gofry bez laktozy i bezglutenowe z mąki z ciecierzycy i cukinii z wiosennym twarożkiem Mąka z ciecierzycy to jednak z moich ulubionych mąk – świetnie zastepuje mąkę pszenną, a tymczasem jest bezglutenowa i bogata w białko! Ja najbardziej lubię je na wytrawnie, w zdrowszych wersjach – tym razem przygotowałam bezglutenowe gofry z ciecierzycy i cukinii z twarożkiem, pomidorami i rzodkiewką – idealne na syte, zbalansowane śniadanie! 🙂 Jeżeli macie więcej cohoty na wytrawne gofry możecie również spróbować tych gofrów pełnoziarnistych z jajkiem w koszulce albo gofrów jaglanych z jajkiem sadzonym. Jak zrobić bezglutenowe gofry z ciecierzycy i cukinii z twarożkiem?