Chlebek bananowy

Śniadania
02.04.2020 7:51
Chlebek bananowy

Kiedy pierwszy raz upiekłam ciasto bananowe z przepisu Jadłonomii, a później jeszcze ciasto pomidorowe to doznałam niemal objawienia smakowego 😀 Jego zapach podczas pieczenia, wilgotny środek, szczęście podczas konsumowania, kiedy masz na talerzu gruby kawałek… Następnie dodajemy pozostałe składniki (ilość mąki dostosowujemy do masy bananów, na przykład jeśli bananów było 350 g to mąki odważamy 250 g) i dokładnie mieszamy. A do tego można do niego wrzucić to co lubicie najbardziej: czekoladę, ulubione orzechy, suszone owoce, a może przemycić też jakieś warzywa (chlebek bananowy z cukinią). Chlebek bananowy jest popularny w internecie od około 10 lat i od tamtej pory jestem pewna, że codziennie pieką go tysiące osób. Mój pierwszy chlebek bananowy upiekłam kilka dobrych lat temu, ale od tego czasu zmieniłam też znacznie przepis, dostosowałam do swoich potrzeb i upodobań. Szarlotka z jabłkami, ciasta z truskawkami, śliwkami, rabarbarem jak najbardziej, ale o bananowym w dzieciństwie nawet nie słyszałam.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://rabarbarowo.pl/chlebek-bananowy/