Jajka w sosie chrzanowym

Magdalena
Śniadania
27.03.2020 9:58
Jajka w sosie chrzanowym

Składniki: jajka 2 łyżki chrzanu – użyłam chrzan nadwarciński Moryń 4 łyżki naturalnego jogurtu (nie powinien być zbyt rzadki) 3 łyżki majonezu 2 łyżeczki soku z cytryny pieprz i sól do smaku kiełki lub szczypiorek do podania Przygotowanie: Przygotowujemy sos chrzanowy: Choć osobiście polecam przygotować ten sos wcześniej, a później schłodzić go w lodówce, aby smaki ładnie się przegryzły. Rada: Sos najlepiej przygotować wcześniej, schłodzić w lodówce, aby smaki ładnie się przegryzły. Sos chrzanowy z tego przepisu sprawdzi się również jako dodatek do wędlin lub najróżniejszych przekąsek. Do miseczki przekładamy chrzan, jogurt, majonez, dodajemy świeżo wyciśnięty sok z cytryny i całość doprawiamy solą i pieprzem. Studzimy, obieramy i kroimy na pół. Układamy na talerzyku lub półmisku. Jajka (ilość wg potrzeb, sosu wychodzi spora miseczka) gotujemy na twardo. Jajka w sosie chrzanowym.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.slodkieokruszki.pl/jajka-w-sosie-chrzanowym/