Kokosowo-pomarańczowy pudding z tapioki

Śniadania
03.04.2019 12:10
Kokosowo-pomarańczowy pudding z tapioki

To też może Cię zainteresować: → Czekoladowy pudding z tapioki z malinami → Kokosowy pudding z tapioki z imbirem i trawą cytrynową → Kokosowy pudding z chia → Jaglanka z masłem orzechowym i karmelizowanym bananem → Jeśli jesteście miłośnikami czekolady, polecam przygotować czekoladowy pudding z tapioki z malinami 🙂 Składniki: 1 i 1/3 szklanki mleka kokosowego 1/4 szklanki drobnej tapioki 1 pomarańcza 2 – 3 łyżki miodu szczypta suszonego imbiru 1 łyżka wiórków kokosowych Przygotowanie: Wiórki kokosowe uprażyć na suchej patelni. Share Pinterest Print Pudding z tapioki na bazie mleka kokosowego z dodatkiem skórki pomarańczowej i imbiru. Nie mają smaku, można więc przygotować je na wiele sposobów i z różnymi dodatkami. Pudding z tapioki to zdrowa alternatywa dla tradycyjnego budyniu. Gotować pod przykryciem (na malutkim ogniu) przez około 15 minut, aż kuleczki tapioki staną się przezroczyste.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://oryginalnysmak.pl/kokosowo-pomaranczowy-pudding-z-tapioki/