Bułeczki serowe

Weronika
Śniadania
30.03.2019 15:57
Bułeczki serowe

Przykryć ściereczką kuchenną i pozostwić w ciepłym miejscu do podwojenia objętości ser zetrzeć na grubych oczkacz tarki jarzynowej 1 łyżkę mąki rozmieszać z wodą na gładką pastę, odstawić wyrośnięte ciasto powtórnie zagnieść (odgazować), podzielić na 9 równej wielkości kawałków (po okło 80 g). 420 g mąki (300+120)180 g mleka migdałowego1 jajko50 g masła25 g drożdży1 łyżka miodu1 łyżeczka soli80-100 g ementalera1 łyżka mąki+kilka łyżek wodyPrzygotowanie: Dwie łyżki mleka odjąć i romieszać z drożdżami do upłynnienia wszystkie wymienione składniki na ciasto + jajko umieścić w misie robota i zagnieśćprzy pomocy haka gładkie, nielepiące się do brzegów misy ciasto. Przykryć ściereczką i odstawić do wyrośnięcia bułeczki piec w 180* C 20-22 minuty, do zrumienienia SMACZNEGO ! Bułeczki serowe są pyszne, mięciutkie i puszyste, z chrupiącą skorupką serową. Bułeczki są również bez laktozy , ponieważ krowie mleko zastąpiłam migdałowym, ale nada się każde inne mleko roślinne.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.gotujzdrowokolorowo.pl/2019/03/bueczki-serowe_7.html