Ekspresowe bagietki

Śniadania
15.02.2019 19:17
Ekspresowe bagietki

Wyrobić mikserem z hakami na gładkie ciasto i przełożyć na stolnicę podsypaną mąką. Bagietki rosną tylko 15 minut, już uformowane na blaszce. ciepłej wody 4 łyżki oleju 1 łyżeczka soli szczypta cukru Wykonanie: Do miski wlać ciepłą wodę, dodać drożdże i cukier. Po upieczeniu są mięciutkie i delikatne, pozostają takie jeszcze na drugi dzień. Gotowe bagietki przełożyć na blaszkę wyłożona papierem do pieczenia. Przykryć ściereczką i zostawić na 15 minut. Były one kolejnym wyzwaniem w grupie Ewy z bloga BaBy w kuchni.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://agusiowesmakolyki.blogspot.com/2019/02/ekspresowe-bagietki.html