Chałka z kruszonką. Przepis krok po kroku

Bogumiła
Śniadania
16.10.2018 15:22
Chałka z kruszonką. Przepis krok po kroku

Składniki: Rozczyn: 50 g drożdży świeżych 20 g cukru 50 ml letniego mleka Ciasto: 500 g mąki pszennej 60 g cukru 4 żółtka 100 ml letniego mleka 100 g roztopionego masła 1 łyżeczka esencji waniliowej szczypta soli Kruszonka: 100 g cukru 200 g mąki pszennej 100 g masła Bardzo ciepły, można powiedzieć osobisty z dodatkiem kilku wyśmienitych przepisów (link) Chałka z kruszonką przepis krok po kroku poleca się do wypróbowania. W szklance wymieszaj 50 ml letniego mleka, 50 g świeżych rozdrobnionych drożdży i 20 g cukru. Piecz 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180°C. góra- dół Chałka z kruszonką, najlepszy i najprostszy przepis. Wymieszaj po 100 g cukru i masła oraz 200 g mąki. Chałka z kruszonką Chałka z kruszonką. Dzisiaj dzielimy się z wami przepisem krok po kroku, co ułatwi Wam przygotowanie jej w domu. Przepis idealny Chałka z kruszonką to obowiązkowe zaopatrzenie naszego chlebaka. Tak przygotowane wstaw razem z misą do piekarnika nagrzanego do 30-35°C i ogrzewaj przez 20 minut. W czasie gdy ciasto ogrzewa się w piekarniku przygotuj kruszonkę. Podziel ciasto na dwie części, a następnie każdą z nich na kolejne trzy. Ciasto po wyjęciu z piekarnika będzie pulchne i wyraźnie podwoi swoją objętość. Wychodzi za każdym razem, smakuje wyśmienicie zarówno sama jak i z dodatkiem wszelakich konfitur.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kuron.com.pl/chalka-z-kruszonka/