Modra kapusta

Sałatki
05.03.2017 16:26
Modra kapusta

Na początek polecam dodać 3 łyżki oleju, 1 łyżeczkę soli, pół łyżeczki pieprzu, 2 łyżeczki cukru, 1 łyżeczkę octu i sok z połowy cytryny. Składniki: 1 główka czerwonej kapusty 4 łyżki octu 2 łyżki cukru 2 łyżki soli Dodatkowo do smaku (doprawiamy po ugotowaniu): cukier sól pieprz olej cytryna ocet Kapustę dokładnie poszatkować, przełożyć do dużego garnka i zalać wodą (tak aby woda zakryła całą kapustę). Dodać 4 łyżki octu i po 2 łyżki cukru i soli. Wszystko dokładnie wymieszać, spróbować i doprawiać do smaku 🙂 Należy pamiętać że kapusta musi się “przegryźć i najlepiej smakuje po kilku godzinach w lodówce.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.bullio.pl/modra-kapusta/