Sałatka z buraczków i białej kapusty

Ewelina
Sałatki
11.01.2016 13:16
Sałatka z buraczków i białej kapusty

Zauważyłam, że ile się ich nie zrobi, to wyjdą do ostatniego słoiczka Składniki: 1 główka kapusty białej o wadze 1 kg 1 kg buraków 200 g cebuli Zalewa: 250 ml wody 50 ml octu (10%) 200 g cukru 1 łyżka soli Wykonanie: Buraki umyłam, zalałam zimną wodą i ugotowałam w mundurkach do miękkości (około 30 minut). Sałatka jest bardzo smaczna, ponieważ delikatny słodkawy smak miękkich buraczków równoważy się z chrupiącą kapustą. Jest ona drobno poszatkowana, ale to i tak wystarczy, żeby można było ją wyczuć w sałatce. Zrobiłam kolejną sałatkę do słoiczków, która może być również porównana do buraczków z papryką. Można zetrzeć na tarce jarzynowej. Kapustę opłukałam i drobno poszatkowałam. Ale.... zawartość jednego słoiczka na drugi dzień została zjedzona.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://kuchniaukrysi.blogspot.com/2016/01/saatka-z-buraczkow-i-biaej-kapusty.html