Sałatka z łososiem, fetą, rukolą, kiełkami, oraz oliwkami

mela
Sałatki
05.08.2015 10:41
Sałatka z łososiem, fetą, rukolą, kiełkami, oraz oliwkami
  • Czas przygotowania: 20 min

Składniki

100 gram winogron

100 gram koktajlowych pomidorków

200 gram rukoli

100 gram Kiełki rzodkiewki

50 gram łososia wędzonego

20 gram czarnych oliwek

2 łyżki oliwy

0,3 łyżeczki soli

0,3 łyżeczki pieprzu ziołowego

50 gram sera feta

Przepis

Kaloryczność: średnia

Koszt: 10 - 20 zł

Przygotowanie:

Uszykować dużą miskę, dodać do niej winogrona, oliwki, rukolę oraz kiełki rzodkiewki.

Pomidorki pokroić na ćwiartki, łososia pokroić na plasterki, ser feta pokroić na kostkę i dodać wszystko do miski.

Wymieszać oliwę z dwoma łyżkami wody solą i pieprzem i dodać do miski i wymieszać.

Podawać od razu po przyrządzeniu. Smacznego!

Do sałatki można dodać orzechy nerkowce.

Zostań z nami
Pobierz naszą aplikację mobilną