Cukinia z bobem

Ewelina
Sałatki
02.08.2015 9:49
Cukinia z bobem

Składniki

1 PORCJA (ok. 230 kcal):

10 dag bobu

1 łyżeczka oliwy z oliwek

1 ząbek czosnku

10 dag zielonej cukinii z miękką skórką

sól morska z pieprzem

świeża lub suszona bazylia

4 dag mozzarelli

Przepis

Bób opłukać, ugotować al’dente, lekko przestudzić, obrać ze skórki.

Cukinię opłukać, osuszyć, pokroić w grubsze ćwierć plastry.

Czosnek obrać, pokroić w plasterki.

Mozzarellę pokroić w kostkę.

Na patelni rozgrzać łyżeczkę oliwy, wrzucić najpierw czosnek, a po chwili smażenia cukinię.

Kiedy cukinia zmięknie, dołożyć obrany bób, doprawić do smaku solą i pieprzem, chwilę razem podgrzewać.

Po lekkim przestudzeniu dodać bazylię i mozzarellę, delikatnie wymieszać.

Zostań z nami
Pobierz naszą aplikację mobilną