Salatka ryżowa

Joanna
Sałatki
14.05.2015 23:08
Salatka ryżowa
  • Czas przygotowania: 25 min

Składniki

3-4 ogórki konserwowe

4 parówki cienkie - można zastąpić szynką konserwową

4 połówki papryki konserwowej

1 puszka kukurydzy

1 pomidora

pół pora

2 woreczki ryżu

3 łyżki majonezu

3 łyżki jogurtu

1 łyżka ketchupu

opcjonalnie sól, pieprz

Przepis

Ogórki, paprykę i parówki pokroić w kostkę. Por umyć, pokroić w krążki.

Ryż ugotować wg. przepisu na opakowaniu.

Kukurydzę odsączyć. Wszystkie produkty pokrojone w kostkę umieścić w jednej misce.

W oddzielnej miseczce wymieszać ketchup, majonez i jogurt - wszystko dokładnie wymieszać.

Sos wymieszać z całą sałatką, doprawić do smaku.

Zostań z nami
Pobierz naszą aplikację mobilną