Sałatka ziemniaczana z halloumi i prosciutto

Ewa
Sałatki
14.08.2020 8:53
Sałatka ziemniaczana z halloumi i prosciutto

około 8-9 średniej wielkości ziemniaków 1 mini sałata rzymska 1 czerwona cebula 1 op. mini kulek mozzarelli 1 op. sera halloumi 100 g prosciutto 2 jajka Sos: 3 łyżki oleju 2-3 łyżki soku z cytryny 1 łyżka miodu 3 łyżeczki musztardy (u mnie kielecka grillowa) sól, pieprz Ziemniaki dokładnie szorujemy, gotujemy w mundurkach w osolonym wrzątku. Po przestudzeniu obieramy je i kroimy na mniejsze kawałki. W słoiczku z wieczkiem umieszczamy olej, sok z cytryny, miód oraz musztardę. Udostępnij Zapisz Sałatka ziemniaczana z dodatkiem sałaty rzymskiej, dwóch rodzajów sera, prosciutto, jajek, czerwonej cebuli oraz miodowo-musztardowym dressingiem. Po przestudzeniu obieramy je i kroimy na ćwiartki. Mini kulki mozzarelli kroimy na pół. Grillujemy z obu stron na patelni grillowej. Zakręcamy słoiczek i dość mocno potrząsamy, aż składniki połączą się w dość gęsty, jednolity sos. Halloumi kroimy na plasterki. dzielimy na mniejsze kawałki.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://smakinatalerzu.pl/2020/08/14/salatka-ziemniaczana-z-halloumi-i-prosciutto/