Szparagi w sosie z suszonych pomidorów

Agnieszka
Sałatki
30.06.2020 10:47
Szparagi w sosie z suszonych pomidorów

Szczypta cukru 2 łyżeczki masła 6 suszonych pomidorów z zalewy 1 ząbek czosnku 4 łyżki oleju ½ łyżeczki soku z cytryny Kawałek ostrej papryczki (3-4 cm) – opcjonalnie Sól Szparagi z sosem z suszonych pomidorów łączą w sobie słodycz warzyw z kwaskowatością sosu. Szparagi z sosem z suszonych pomidorów to wspaniałe połączenie smaków słodkich z kwaśnych oraz chrupkich szparagów i miękkich jajek. Szparagi z sosem z suszonych pomidorów podpatrzyliśmy na blogu sióstr Hemsley. Łatwe Liczba porcji: 2 Szparagi z sosem z suszonych pomidorów to lekki lancz, lub kolacja, danie łatwe i szybkie do zrobienia. Prawda jest taka, że trudno znaleźć jakiś mega oryginalny przepis na szparagi, bo same w sobie są pyszne i smakują doskonale nawet wyciągnięte prosty z wody. Krok 4 Na talerzach rozprowadź sos, połóż na nim szparagi, a na wierzchu jajka sadzone. Spróbuj innych przepisów na szparagi, np. szparagi z makaronem w maślanym sosie. Rozgrzej na patelni łyżeczkę masła, wrzuć na nie szparagi i obsmaż je ze wszystkich stron. Rozgrzej na patelni łyżeczkę masła, kiedy się zapieni wbij na nie 4 jajka. Krok 1 Do misy miksera włóż 6 pomidorów suszonych, ząbek czosnku, kawałek papryczki chilli, wlej 4 łyżki oleju i pół łyżeczki cytryny. Zagotuj w szerokim rondlu nieco wody – tyle, żeby zanurzyły się w niej szparagi. Kiedy zawrze, dodaj szczyptę cukru, wrzuć do niej szparagi, zmniejsz ogień o gotuj 3 minuty. Przykryj i smaż na małym ogniu aż żółtka zetną się do pożądanego przez ciebie stanu.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://niedzielnykucharz.pl/szparagi-z-sosem/