Fasolka szparagowa do obiadu (w lekkiej wersji)

Magdalena
Sałatki
10.06.2018 16:26
Fasolka szparagowa do obiadu (w lekkiej wersji)

Składniki: - zielona fasolka szparagowa* - 1-2 dymki / małe cebule - olej rzepakowy tłoczony na zimno – u mnie Woj-len - kolorowy pieprz w młynku - sól do smaku (u mnie himalajska) + sól do gotowania fasolki *ilości orientacyjne, u mnie było około o,5 kg fasolki Przygotowanie: Fasolkę myjemy, odcinamy końcówki i gotujemy w osolonej wodzie. Najczęściej gości ona u mnie w wersji z bułką tartą lub w tej najprostszej, którą dziś Wam prezentuję. Nie wiem jak Wy, ale ja wprost uwielbiam fasolkę szparagową. Całość doprawiamy świeżo mielonym kolorowym pieprzem, solą i polewamy olejem rzepakowym tłoczonym na zimno. Do przestudzonej, jeszcze ciepłej fasolki dodajemy posiekaną dymkę lub cebulę. Fasolka szparagowa do obiadu (w lekkiej wersji).

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.slodkieokruszki.pl/fasolka-szparagowa-do-obiadu-w-lekkiej-wersji/