Przepis
1/2 piersi z kurczaka
1 płaska łyżka Pomidoro (mieszanka pomidorów i ziół włoskich) Kotanyi
1 ser mozzarella
kilka pomidorów koktajlowych
mix sałat
1 łyżka oliwy
Pierś z kurczaka posypujemy przyprawą Pomodoro, rozgrzewamy patelnię grillową z oliwą, na której układamy pierś z kurczaka, grillujemy z jednej strony, odwracamy mięso, jednocześnie na patelnię wrzucamy pomidory koktajlowe i plasterki sera mozzarella, grillujemy, z mozzarelli wypłynie trochę płynu, który wraz z oliwą posłuży do skropienia sałaty. Skrapiamy sałatę, wykładamy na niej pokrojoną w paski pierś z kurczaka, obkłądamy pomidorami koktajlowymi.
Smacznego.
Źródło:
http://straga.pl/salatki/salatka-z-grillowanym-kurczakiem-light/