Surówka z czerwonej kapusty z pomarańczami i dressingiem na bazie tahini

Agata
Sałatki
05.03.2018 7:57
Surówka z czerwonej kapusty z pomarańczami i dressingiem na bazie tahini

Enjoy INGREDIENTS (4-6 servings): - 500 g red cabbage - 4 oranges - 2 carrots - 1 bunch of green parsley or coriander or basil DRESSING: - 4 tbsp tahini - 2 tbsp lemon juice - 1 tbsp soy sauce - 4 tbsp water PREPARATION: Chop the cabbage or slice it with a mandolin slicer, grate the carrot with julienne peeler, divide oranges into segments, and chop the herbs finely. In a small bowl combine the dressing components. Smacznego SKŁADNIKI (4-6 porcji): - 500 g czerwonej kapusty - 4 pomarańcze - 2 marchewki - 1 pęczek zielonej pietruszki lub kolendry albo bazylii DRESSING: - 2 łyżki soku z cytryny - 1 łyżka sosu sojowego - 4 łyżki wody PRZYGOTOWANIE: Kapustę siekamy lub ścieramy za pomocą mandoliny, marchewkę ścieramy obieraczką julienne, pomarańcze dzielimy na segmenty, a zioła drobno siekamy. PURPLE CABBAGE SLAW WITH ORANGES AND TAHINI DRESSING Prosta zimowa surówka z kapustą w roli głównej. Taki dressing to fajna odmiana od tradycyjnej oliwy, do tego jest nawet bardziej wartościowy, zawiera dużo wapnia, białka, fosforu oraz miedzi. And all of this, is dressed with a simple tahini dressing. Salad is slightly sweet and pleasantly crispy. A wszystko to, otulone prostym dressingiem na bazie tahini. I paired it with sweet oranges, carrots and aromatic herbs. Używam tahini od firmy Bakra, które bardzo polecam.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://foodpornveganstyle.blogspot.com/2018/03/surowka-z-czerwonej-kapusty-z.html