Kiełbasa słoikowa - mielonka na kanapki

Kasia
Przetwory
28.10.2020 13:49
Kiełbasa słoikowa - mielonka na kanapki

Składniki: 1 kg łopatki wieprzowej 1 kg boczku 8 ząbków czosnku 2 łyżki majeranku 400 ml wody 2 łyżeczki żelatyny 3 łyżeczki soli 2 łyżeczki pieprzu Przygotowanie: Domowy pasztet do słoików - jak za dawnych lat Wędlina parzona z indyka z suszonymi pomidorami i oliwkami Soczysty filet z indyka pieczony na soli Zakręcamy i wkładamy je do garnka wyłożonego ściereczką bawełnianą ,zalewamy wodą do 3/4 wysokości słoików i gotujemy pod przykryciem na małym ogniu ,od momentu wrzenia wody przez 1,5 godziny. Zobaczcie krótki film jak robię takie mięsko krok po kroku 👇👇👇 Mięso zmielić na średnim sitku i przełożyć do miseczki. Zapraszam również po przepis na : Karczek w słoikach na kanapki Robię ją od lat i bardzo lubię mieć ją pod ręką w lodówce. Czosnek przecisnąć przez praskę i dodać do mięsa, dodajemy również majeranek, żelatynę, wodę, sól i pieprz ,wyrabiamy dokładnie aż zacznie mięso się kleić.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.swojskiejedzonko.com/2020/10/kiebasa-soikowa-mielonka-na-kanapki.html