GRZYBY PO DIABELSKU NA ZIMĘ

Kasia
Przetwory
16.09.2020 17:26
GRZYBY PO DIABELSKU NA ZIMĘ

durszlak ugotowanych grzybów leśnych 2 słoiczki koncentratu pomidorowego 2 x 200g 5 cebul 2 liście laurowe 10 kulek pieprzu 3 ziarenka ziela angielskiego 2 łyżeczki ostrej papryki łyżeczka pieprzu pół płaskiej łyżeczki chili sól 3 ząbki czosnku 3/4 szklanki wody 3/4 szklanki oleju 3/4 szklanki octu 3/4 szklanki cukru. Następnie dodać czosnek pokrojony w paseczki i minutę podsmażyć (nie dłużej – czosnek po zarumienieniu staje się gorzki, a tego chcemy uniknąć). Grzyby po diabelsku – wykonanie: Grzyby umyć i gotować 20 minut w posolonej wodzie. Grzyby po diabelsku, czyli pyszna sałatka z leśnymi grzybami, cebulą, pomidorami i ostrymi przyprawami. Grzyby po diabelsku – składniki na 6-7 słoiczków średniej wielkości. Nie podaję wagi początkowej grzybów, by nie wprowadzać nikogo w błąd (mokre grzyby ważą więcej). Oprócz grzybków w occie powinny stać obowiązkowo w naszej spiżarni. Wsypać wszystkie przyprawy, czyli: 2 liście laurowe (pokruszone), pieprz, paprykę, kulki pieprzu i ziela angielskiego. Mamy tutaj sporo ostrej papryki, trochę chili i pieprzu, ale oprócz tego całość jest słodko-kwaśna. Gorące grzyby po diabelsku nakładać do wyparzonych słoików i szybko zakręcać. Grzyby w occie – przepis mojej babci Grzyby po diabelsku Grzyby po ugotowaniu odcedzić.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://katarzynarzepecka.pl/2020/09/grzyby-po-diabelsku.html