Keczup z cukinii

Kasia
Przetwory
07.09.2020 13:04
Keczup z cukinii

Keczup z cukinii Keczup z cukinii – składniki: 2 kg cukinii (waga po obraniu i wyczyszczeniu z nasion) 1 – 1,5 szklanki cukru (w zależności jak słodki keczup chcemy osiągnąć) 400 g koncentratu pomidorowego 0,5 kg cebuli pół szklanki (125 ml) octu spożywczego 10% łyżeczka pieprzu łyżeczka słodkiej papryki płaska łyżka oregano szczypta pieprzu cayenne łyżka soli. Keczup z cukinii to przepis, który na tę stronę dodaje bardziej dla siebie niż dla Was, moi drodzy czytelnicy :-). W tym roku przerobiłam na niego czterdzieści kilogramów cukinii i jeszcze jesienne zbiory także na niego przeznaczę. Keczup z cukinii – wykonanie: Cukinię obieramy, usuwamy gniazda nasienne i trzemy na tarce o grubych oczkach. Dodajemy pozostałe składniki z listy i gotujemy bez przykrycia na małej mocy palnika przez następne 20 minut. Leczo z cukinii na zimę Z cebuli zdejmujemy suche warstwy, po czym kroimy ją w drobną kostkę. Warzywa łączymy ze sobą, doprawiamy solą i zostawiamy na minimum 5-6 godzin, aby puściły soki. Keczup z cukinii to przepyszny sos. Grzyby w occie Szakszuka na zimę

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://katarzynarzepecka.pl/2020/09/keczup-z-cukinii.html
Poezja Smaków

Poezja Smaków

Kasia