Mizeria na zimę do słoików

kardamonovy
Przetwory
21.07.2020 23:32
Mizeria na zimę do słoików

Składniki: 5 kg ogórków gruntowych 700 g cebuli 1 szklanka octu pół szklanki oleju pół szklanki cukru 3 łyżki soli 1 łyżeczka zmielonego pieprzu 2 pęczki koperku (przepis na około 18 słoików po 300 ml) Ogórki dokładnie myjemy i kroimy w cienkie plasterki, wrzucamy do dużego garnka lub miski. Podobne przepisy: Ogórki w kurkumie i curry Ogórki z kolendrą Ogórki w zalewie gyros Ogórki w zalewie musztardowej Ogórki z chili i czosnkiem W tej sałatce jest wszystko z czym dobrze czują się ogórki – cebula i koperek, pewnie dlatego smakuje tak dobrze. Dodajemy do nich pokrojoną w piórka cebulę, poszatkowany koperek oraz resztę składników, mieszamy i odstawiamy na parę godzin (u mnie to było 12 godzin). Po tym czasie sałatkę wkładamy do wyparzonych słoików (razem z zalewą) i zakręcamy wyparzonymi lub najlepiej nowymi nakrętkami.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kardamonowy.pl/mizeria-na-zime-do-sloikow/