Konfitura z czereśni z nutą imbiru i cynamonu

Karol
Przetwory
01.07.2020 16:06
Konfitura z czereśni z nutą imbiru i cynamonu

Konfitura z czereśni z nutą imbiru i cynamonu wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Potrzebne składniki 1 kg czereśni 150 g cukru trzcinowego 1/2 łyżeczki mielonego imbiru 1/2 łyżeczki cynamonu 1 opakowanie cukru wanilinowego lub kilka kropel ekstraktu z wanilii sok z połowy cytryny Nie przesadzajcie ze smażeniem płyn ma się lekko zacząć ciągnąć, a nie róbcie z tego syropu bo jak sie ostudzi to zrobią wam się z tego landrynki. Łącznie: 40 min. Ilość porcji 2 małe słoiczki 5 from 1 vote Konfitura z czereśni z nutą imbiru i cynamonu Uwaga – jeśli zapomnicie o konfiturze w garnku i się Wam zrobią z tego karmelki to dolejcie trochę wody i wymieszajcie dokładnie. wiem bo zapomniałem 🙂 Jak wykonać przepis na – Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Przepyszna konfitura z czereśni z nuta imbiru i cynamonu oraz wanilii. Raczej u mnie znika zanim czereśnie się skończą i trzeba robić druga partię, a czasem i trzecią, by coś na zimę zostało. Zaspałem je w garnku cukrem trzcinowym, cukrem wanilinowym, imbirem i cynamonem i dokładnie wymieszałem tak by cukier oblepił czereśnie.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kosapopatelni.pl/konfitura-z-czeresni-z-nuta-imbiru-i-cynamonu/