Domowy dżem z czereśni

Joanna
Przetwory
29.08.2019 8:48
Domowy dżem z czereśni

Składniki jakie będą nam potrzebne: – 1 kg czereśni – 200 g cukru trzcinowego – 12 g pektyny Z czereśni pozbywamy się pestek. Wykonując w domu konfiturę mamy pewność, że jest to 100% dżem z czereśni, bez zbędnych dodatków. Dziś podzielę się z Wami przepisem na dżem z czereśni. Kiedy są one w sezonie warto zamknąć je w słoiczku i cieszyć się ich wspaniałym smakiem w okresie jesiennym i zimowym. Lato w pełni i pod dostatkiem mamy świeżych owoców, więc warto w tym czasie zacząć wykonywać przetwory na zimę. Cukier mieszamy z pektyną wsypujemy do czereśni znajdujących się w garnku. Kiedy byłam dzieckiem pamiętam jak moja mama robiła dżemy z różnych owoców, nigdy nie zapomnę tego wspaniałego, owocowego smaku. Do garnka nalewamy wodę, na dno kładziemy ściereczkę i zagotowujemy słoiki przez ok 10 – 15 minut. Jesienią i zimą mamy pod ręką zawsze smaczny, domowy dżem z czereśniami. Domowy dżem z czereśni. Domowy dżem z czereśni. DOMOWY DŻEM Z CZEREŚNI!

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.zdrowystyljoanny.pl/domowy-dzem-z-czeresni/