Smażona kania

Anna
Przekąski
25.09.2017 12:25
Smażona kania

Składniki: (2 - 3 porcje) - 4 kapelusze średniej kani - 2 jajka - 1 szklanka bułki tartej - 1 szklanka mąki pszennej - 50 ml mleka - sól i pieprz - olej lub masło klarowane do smażenia Jak smażyć grzyby kania? - Kanię oczyścić, umyć pod bieżącą wodą i osuszyć ręcznikiem papierowym. - Kawałki grzybów obtoczyć w mące i na chwilę zanurzyć w roztrzepanych jajkach z mlekiem, następnie obtoczyć w bułce tartej. Smażona kania świetnie zastępuje na talerzu obiadowym kotlet mięsny. Kanię zrobiłam w panierce podobnej do schabowego, ale grzyby przez chwilę moczyłam w roztrzepanym jajku z mlekiem. Kotlety smażone w stylu schabowego z bardzo smacznych grzybów, jakimi są kanie.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.kuchcikgotuje.pl/2017/09/smazona-kania.html