Muffiny kukurydziane na słono

Ewelina
Przekąski
25.02.2016 16:40
Muffiny kukurydziane na słono

Smacznego!- 160 g all purpose flour- 160 g corn flour- 240 ml milk- 1 tablespoon white wine vinegar- 70 g prosciutto- 1 onion- 1 garlic clove- 2 eggs- 100 g canola oil- 1/2 teaspoon salt- 1/2 teaspoon black pepper- 1 teaspoon dried basil- 1/4 teaspoon sweet paprika- 1 teaspoon honey- 1/2 teaspoon baking soda- handful of sunflower seeds- 1 pickled chilli, seeded- 6 cherry tomatoesPreheat oven to 180 C. Butter a muffin tin and set aside for later. Przynajmniej w kuchni można poczuć trochę cieplejszej atmosfery;))- 160 g mąki pszennej luksusowej- 160 g mąki kukurydzianej- 240 ml mleka- 1 łyżka octu winnego- 70 g prosciutto- 1 cebula- 1 ząbek czosnku- 2 jajka- 100 g oleju rzepakowego- 1/2 łyżeczki soli- 1 łyżeczka suszonej bazylii- 1/4 łyżeczki papryki słodkiej- 1/2 łyżeczki czarnego pieprzu- 1 łyżeczka miodu- 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej- garść pestek słonecznika- 1 chili w zalewie bez pestek- 6 pomidorków koktajlowychPiekarnik nagrzać do 180 C- grzanie góra- dół. Muffiny kukurydziane na słono z pomidorkami koktajlowymi i prosciutto Corn muffins with cherry tomatoes and prosciutto, for English scroll downNa blogu pojawił się już wpis na słone muffiny i cieszy się on ogromnym zainteresowaniem z Waszej strony, więc postanowiłam przygotować trochę inną wersję muffin na słono. Jest to cudna przekąska na imprezy, bo robi się je bardzo szybko i wspaniale smakują również na zimno, więc nie trzeba ich robić od razu przed imprezą albo na imprezie, ale grubo przed i nadal będą pyszne;) Do mleka wlać ocet i odstawić na 5 minut, po czym połączyć z jajkami, miodem i olejem- wszystko wymieszać do połączeniaCebulę, czosnek i papryczkę chili pokroić w drobną kostkę, prosciutto w plasterki. Ta wersja jest z dodatkiem mąki kukurydzianej, która sprawia, że muffiny są bardziej delikatne, kruche i mają piękny żółty kolor, który w sam raz pasuję na takie dni, jak ostatnio- szare i ciemne. Cut onion, garlic and chili into small cubes, then heat a frying pan with 1- 2 tablespoons olive oil over medium heat. Masę przełożyć do natłuszczonej formy na muffiny, po czym na środek każdego wcisnąć połówkę pomidorka. In another bowl pour milk and white wine vinegar and set aside for 5 minutes, then add eggs, oil and honey- stir to well combined. Cut prosciutto into small stripes and add into the frying pan, fry until just to changed a colour- about 20- 30 seconds.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://iadorecinnamon.blogspot.com/2016/02/muffiny-kukurydziane-na-sono-z.html