Jajka faszerowane oliwkami i kabanosami piri-piri

Ana
Przekąski
11.04.2015 7:33
Jajka faszerowane oliwkami i kabanosami piri-piri

Składniki

- ok. 4-5 cienkich kabanosów Piri - Piri (Biedronka),

- 1 łyżka majonezu,

- 4 jajka,

- pół małego słoiczka oliwek.

Przepis

Jajka gotujemy na twardo (ok. 10 min). Następnie po wystudzeniu, obieramy, kroimy na połówki. Żółtka wyjmujemy przekładamy do miseczki. Kabanosa kroimy na cienkie plasterki. Oliwki tniemy na paski a następnie jeszcze na mniejsze kawałki. Żółtka rozgniatamy widelcem z 1 łyżką majonezu. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą. Przyprawiamy do smaku (chociaż nie jest to koniczne, gdyż oliwki i kabanos jest dość słony i mają intensywny smak).

Zostań z nami
Pobierz naszą aplikację mobilną