Ryż z jabłkami

Ewelina
Przekąski
23.03.2015 12:16
Ryż z jabłkami

Składniki: - 200 g ryżu do risotto - 700 ml mleka - sól szczypta - 600 g jabłek (po obraniu) - 1 łyżka masła - 2 łyżki cukru - 1 łyżeczka soku z cytryny - 1 łyżeczka cynamonu - Sos śmietankowy - 150 ml kwaśnej śmietany 18% - 2 łyżki cukru z prawdziwą wanilią - 50 g cukru brązowego Jabłka obrać z skórki i oczyścić z gniazd nasiennych. Na patelni rozgrzać masło dodać starte jabłka, cukier, sok z cytryny i przesmażyć. Malutkie ziarenka widoczne na polewie to ziarenka z laski wanilii. Śmietanę wymieszać z cukrami i rozsmarować na ryżu.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://ala-piecze.blogspot.com/2014/09/ryz-z-jabkami-i-polewa-z-smietany.html
Ala piecze i gotuje

Ala piecze i gotuje

Ewelina